sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Meidän reissusta

Koivet ja rantsu. Wanna go back!

Ajattelen meidän tulevaa reissua aika usein. Koska en kuitenkaan tykkää suunnittelemisesta, niin olen pyrkinyt enemmän keskittymään siihen lähtemisen ja olemisen fiilikseen kuin siihen, mihin oikeasti menisimme ja missä reissaisimme. Mä tykkään, että suunnitelmia ei tehdä liian tarkaksi, koska tykkään matkustaa fiiliksellä. Jos ei teekään mieli mennä jonnekin tai siellä sataa, niin suunnitelmia voi aina vaihtaa. Olen kuitenkin alustavasti miettinyt sitä, kuinka paljon reissuun pitäisi kerätä rahaa ja kuinka pitkään reissussa olisimme. Lisäksi olen nyt alkanut miettimään sitä, haluammeko todella tehdä maailmanympärimatkan kerralla, vai keskittyisimmekö reissaamaan esim. Aasiassa koko ajan, niin että ehtisimme olla yhdessä paikassa pidempään ennen paikan vaihtoa. Useammat wannawannawanna-kohteeni nimittäin löytyy Aasiasta. Aletaas purkaa vyyhtiä ja aloitetaan ajasta (ja tää ei sit oo mitään näin-mä-varmasti ajattelen-myös-viikon-päästä -skeidaa, koska todennäköisempää on, että ajatukseni ja haluni vaihtelevat kutakuinkin päivittäin).

Mä olen siis nyt miettinyt (luettuani sen reissaajatytön kirjan, joka alkoi olla lopuksi aika matkaväsynyt) että voitaisiin reissata 4kk-6kk. Luulen, että toi voisi olla aika sopiva aika. Siinä ajassa me kuitenkin ehditään oikeasti jo vaan olla, mutta se vuosi jota joskus mietin, voisi olla puolestaan jo liian pitkä tovi ja kaikki saattaisivat haluta kotiin siinä vaiheessa aika kovasti. Mutta mistäs sitä toisaalta tietää, jos on rahat taskussa, naama ruskeena ja edullinen bungalovi alla, kauanko siellä viihtyy.

Rahapahanen on sitten taas ongelma erikseen. Olen laskeskellut jotenkin näin:

Lennot Aasiaan: 800*4 = 3200 euroa
Eläminen 50 e per päivä: 50*30*6= 9000 euroa (laskettu puoleksi vuodeksi)
Lisärahat lentoihin ja muuhun ekstraan: 4000 euroa
Tavaroiden säilytys Suomessa 300 euroa/kk: 1800 euroa

Yhteensä: 3200+9000+4000+1800= 18 000 euroa eli sellaisen uuden kivan auton verran. Onneksi en välitä millaisella ajan ja vaihdan auton mielelläni biitsiin :P

Varmaan joku tulee kohta älähtämään, että ette te selviä 50 eurolla päivässä, mutta kyllä me selvitään. Jos asumiseen menee 20 per yö (viimeksi oltiin parhaimmillaan 4 eurolla/yö) niin kyllä kolmella kybällä syö ja elelee ihan hyvin. Ja yllätyksiä varten on sit se 4000 ekstraa, josta voi sit rääpiä tarpeen vaatiessa.

Mistä hitosta toi raha sitten taiotaan? No, mä saan ymmärtääkseni gradustani ihan hyvin, kun saan sen valmiiksi, ja sillä katetaan tosta aika iso osa. Loput revitään selkänahasta ja omasta työstä. Hihi. Kyl me vielä tonne lähdetään, rahasta se ei saa jäädä kiinni.

Matkakohteita olisivat mm. Malesia, Singapore, Thaimaa, Laos, Kambodza, Intia, Indonesia, Kiina ja Nepal. Ja jos kaikki meinaa neljään kuukauteen kiertää niin kiirettä pitää :D. Mut siis nämä maat voivat siis vaihtua vielä moneen kertaan.

Tällaisia ajatuksia, kommentoikaa erityisesti puutteista ja asioista, joita en ole huomioinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti