lauantai 25. helmikuuta 2012

Hiihtoa ja hyvää mieltä

Viime viikko oli kyllä huippu kiva kaikkineen aktiviteetteineen. Nyt on taas sit oltu kotosalla ja tehty töitä. Sain yhden ison henkilökohtaisen projektin sellaiseen pisteeseen, mihin olen yrittänyt sitä saada aktiivisesti viimeiset puoli vuotta ja nyt tuntuu hullun hyvältä!! Kaverit vielä eilen illalla astuivat sisään kyläilemään skumppapullo tuliaisenaan. Pelailtiin taas ilta Carcassonnea joka on yksi meidän lemppari illanistujaispeleistä kavereiden kanssa. Toinen on Menolippu. Tosin viime viikonloppuna oli myös hullun hauskaa, kun istuttiin iltaa kavereiden kanssa keskustassa ja pelailtiin Aliasta tytöt vastaan pojat periaatteella. Kyllä naurettiin ja taisi siinä melkein aamuyöhön mennä kun päästiin kotiin. Pelit kunniaan!!

Tänään aloitin sit aamuni kunnon hiihtolenkillä ja oli kyllä niin hyvä fiilis sekä itse hiihtäessä että kotiin suihkuun päästessä. Olen tehnyt taas niin paljon töitä, että on unohtunut urheilu ja omasta kunnosta huolehtiminen hetkeksi. Taitaa olla melkein kuukausi edellisestä kunnon hiihtolenkistä. Hyötyliikuntaa noiden lasten kanssa tulee tosin harrastettua joka päivä, kun yhtä uhmaikäistä roudaa huutavana ison mäen päälle päiväkotiin (ei johdu siitä ettei haluaisi sinne vaan siitä, että haluaisi kiivetä jokaisen lumikasan päälle, mitä matkalta löytyy). Siinä reeniä äipälle :).

Tänään tulee taas illalla Avara luonto ja silloin koko meidän perhe istahtaa kasaksi kuka kenenkin syliin sohvalle sitä katsomaan. Meidän pian viisivuotiaskin rakastaa kaikkia luontodokumentteja vanhempiensa tapaan. Vähän aikaa sitten poika sai syödä herkkuja (lauantai=karkkipäivä), mutta ne piti syödä ruokapöydässä. Kuitenkin televisiosta tuli Avara luonto ja minä sitten sanoin että joko menet pöytään syömään ja et katso tai laitat karkit sivuun ja istut sohvalle katsomaan. Mitä teki poika? Vei herkut odottamaan ja katsoi ensin Avaran luonnon rauhassa loppuun! Dokumentit on kyllä ihan mahtava tapa opettaa lapsille maailmasta. Vähän aikaa sitten tuli niitä arktisista alueista kertovia dokumentteja ihan urakalla, niin selitin pojalle katsomisen lomassa siitä miten jää muuttuu vedeksi ja mietittiin eri veden olomuotoja. Haettinpa pakkasesta jääpalakin ja laitettiin pojan kädelle nähdäksemme mitä tapahtuu. Joka paikka oli pian vedessä. Niin ne jäät sulaa siellä pohjoisnavallakin, kun lämpö vaikuttaa niihin.

Mä olen muuten keksinyt taas uuden tavan, millä saan säästettyä energiaa helposti. Munakello suihkuun :). Rakastan pitkiä ja polttavan kuumia suihkuja, mutta nepä ei ole kovin ympäristöystävällisiä. Niinpä tänään päätin, että suihkuun on tuotava tästä lähtien minulle sellainen meidän keittiössä oleva digitaalinen munakello, jonka voin laittaa soimaan esim. 3 minuutin päähän. Kätevää, muutenhan olen siellä öööh, ainakin 10 minuuttia. Tää on mulle kyllä haaste, katotaan miten tässä onnistun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti