sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Bataattilaatikko ja lanttulaatikko

Tein siis jo muutama päivä sitten bataattilaatikot ja lanttulaatikot pakkaseen. Koska löytämilläni ohjeilla on tullut niin hyvät laatikot, päätin jakaa ohjeet kanssanne :).

LANTTULAATIKKO:

1 kg lanttusosetta
1 iso sipuli
siirappia n. 1/3 dl
3 omenaa
(valkopippuria)
1 muna
1-2 tl suolaa
2 dl kermaa
vähän mustapippuria

Paista sipulit pannulla. Keitä lanttukuutiot pehmeiksi ja laita omenat kiehumaan lopuksi. Jos käytät valmista sosetta, niin kiehauta omenoita hetki, soseuta ja laita lanttusoseen joukkoon. Sit kaikki ainekset lisätään jäähtyneeseen soseeseen ja paisetaan uunissa (175-200) n. 1.5 h. Hiukan alempi paistolämpötila ja pitempi tekeytyminen uunissa harvoin huonontaa laatikon makua :)


Bataattilaatikon ohjeen olen löytänyt Lauran tähti -blogista. Kopion tänne hänen loistavan ohjeensa, jota voin suositella joka iikalle :).


BATAATTILAATIKKO


1 kg bataatteja
1 sipuli
3 perunaa
1½ rkl tuoretta inkivääriä
1 kasvisliemikuutio
1l vettä
3 keltuaista
2 dl kuohukermaa
2 rkl korppujauhoja
25g voita tai margariinia
3/4dl siirappia
1tl suolaa
½tl mustapippuria


päälle
korppujauhoja


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit, sipuli ja perunat. Kuori ja raasta inkivääri. Keitä kasvikset ja inkivääri kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi. Säästä keitinvedestä 1dl, kaada loput pois. Soseuta kasvikset ja jäähdytä sose. Sekoita keltuaiset ja kerma keskenään, turvota korppujauhoja keltuais-kerma seoksessa muutama minuutti. Kaada seos kasvissoseen joukkoon. Sulata voi ja lisää massaan. Lisää myös siirappi, mausteet ja keitinliemi, sekoita. Kaada seos uunivuokaan, ripottele korppujauhoja pinnalle ja paista noin 1½ tuntia. Nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti